Kan ik wel leren auto rijden? Kan ik dit of dat wel? Dit zijn bekende vragen die mensen met “faalangst” zichzelf vaak afvragen. Heel vaak is dit natuurlijk onterecht! Met een juiste begeleiding is veel mogelijk.

Wat is Faalangst?

Faalangst is een vorm van angst die kan optreden bij het leveren van te beoordelen (school)prestaties zo als theorie toetsen en praktijk toetsen. Soms zo erg dat de uitslag negatief kan zijn! Terwijl de kennis en kunde in orde zijn!!

Rijles met Faalangst:

Zelf herkennen dat je faalangst heb is al een hele grote stap vooruit! Het bespreekbaar maken van “faalangst hebben” kan al opluchten. Maar hoe gaat nou zo’n rijles?

Rijles met Faalangst heeft verschillende kenmerken:

  • Vaak is er sprake van twijfelachtig rijgedrag! ( dit kan gevaarlijk zijn in het verkeer ) “zal ik wel, zal ik niet” rijgedrag.
  • Extreem langzaam rijden. ( Soms meer stil staan dan rijden ).
  • Bang zijn om fouten te maken. Bij Rijschool Beugelsdijk worden de instructeurs dan ook niet boos als er fouten worden gemaakt! Want van fouten leer je immers!!

Rijles met Faalangst kan dus best lastig zijn. Er kunnen nog veel meer andere factoren meespelen als je rijdt in de auto.

Bij Rijschool Beugelsdijk hebben we instructeurs die gespecialiseerd zijn in Faalangst, ADHD en autisme. Dit houdt in dat de instructeurs ten alle tijden rustig blijven in de auto. Deze scholing is gevolgt bij Spectrum in Brabant. 

Heb jij Faalangst en wil je eens kennismaken met onze op maat gemaakte rijlessen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Hulp nodig? Chat met ons